Kauniiden sanojen jälkeen

Tämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni ikinä, ja haluaisin aivan alkuun kiittää sinua, lukijani, mielenkiinnostasi ja ajastasi. Otan nyt rohkean askeleen blogien kirjoittamisen maailmaan, ja toivon, että tämä ensimmäinen, haparoiva julkaisuni solahtaa siihen maailmaan kunnialla.

Novellikokoelmani Afroditen askelin julkaistaan maalis-huhtikuussa 2017, noin kahden kuukauden päästä, ja nyt on hyvä hetki kirjoittaa tämänhetkisistä tunnelmistani. Aion tässä blogissa käsitellä oman elämäni ohella kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyviä asioita. Tarkoituksenani on kirjoittaa myös kirja-arvosteluja sekä klassikoista että nykyhetken kiinnostavista kirjoista.

Olen ammatiltani äidinkielenopettaja, ja työskentelen IB-lukiossa kirjallisuuden opettajana. Sitä kautta löydän paljon mielenkiintoisia teoksia, joita voin tässä blogissa arvostella, ja vapaa-aikanani harrastamani lukupiiri toimii myös hyvänä kirjallisuuslähteenä.

Afroditen askelin on esikoisteokseni, joten kaikki kirjan julkaisuprosessissa on minulle uutta. Kerron siis siitä blogissani varmasti aina tilaisuuden tullen; tällä hetkellä minua kiinnostaa kirjan kannen suunnittelu, samoin se, miten kasasta word-tiedostoja muovautuu ihan oikea, kovakantinen kirja.

Kirjan viimeistelyvaiheessa oudolta ja hieman pelottavaltakin tuntui tieto siitä, että kaikki kirjoittamani sanat jäisivät elämään kirjan sivuille ikuisesti. Toisin kuin blogitekstejä, niitä ei saisi deletoitua pois, jos ne alkaisivat myöhemmin tuntua huonosti sanotuilta. Mitkä sanat valitsisin kirjaan, mitkä lauseet, mitkä ajatukset? Sanoilla on voimaa, ja niiden vaikutus tuntuu lukijassa.

Lopetan tämän ensimmäisen blogikirjoitukseni eräisiin kauneimpiin runonsäkeisiin, joita  on ehkä koskaan kirjoitettu. Ne löytyvät Pentti Saarikosken kokoelmasta Hämärän tanssit”Tyttö / kaunis kuin voikukka / otti minua kädestä ja sanoi / Minä olen valo joka johdatan sinut pimeään.” Mitä tuollaisten sanojen jälkeen voisi enää kirjoittaa? Paljonkin, huomasin onnekseni, kun kirjoitin omaa kokoelmaani. Muiden kirjoittajien kauniit sanat, uudet ajatukset ja ravistelevat huomiot maailmasta toimivat alustana, jolle on helppoa koota omia, ainutlaatuisia lauseitaan, sana kerrallaan.

voikukka1

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s